Luhangan lärvit saivat alkunsa kaveriporukan vitsailusta omien festarien järjestämisestä noin kymmenen vuotta sitten. Ajatus jäi hautumaan ja odottamaan parempaa hetkeä. Piti vielä miettiä millaiset festarit olisivat sisällöltään ja missä ne voisi järjestää.

Keväällä 2015 silloisen työpaikkani henkilöstökerho alkoi taas miettiä miten kevään perinteinen laidunkaudenavajaistapahtuma tänä vuonna järjestettäisiin. Yksi järjestelyporukan jäsenistä tiesi festarihaaveistani ja ehdotti niiden pitämistä. Kun vielä työpaikan henkilöstöstä löytyi bändiaktiiveja, joiden yhtyeet saataisiin soittamaan festareille, niin kaikki alkoikin olla toteuttamista vaille valmista.

Kokemukset kevään 2015 tapahtumasta olivat niin hyvät, että ajatus kaikille avoimista festareista päätettiin toteuttaa. Yleisö on ottanut tapahtuman todella hyvin vastaan ja nyt ollaankin sitten järjestämässä kolmansia Lärvejä. Pieni omalla tavallaan järjestetty festari poikkeaa valtavirrasta, mutta sellaisia, hiukan erilaisia me haluammekin olla – eihän mannersuomen pienintä kuntaa Luhankaakaan muuten olisi!